اکیدنا

اکیدنا (Echidna) مادر هیولاها در اساطیر یونان

Posted by:

|

On:

|

,

اکیدنا زن‌مار یا زن-مار افسانه‌ای، در اسطوره‌های یونان باستان به عنوان “مادر هیولاها” شناخته می‌شود. او به‌صورت زنی اغواگر با دُمی مارگونه توصیف شده است. منشأ این موجود به‌درستی مشخص نیست؛ برخی معتقدند او دختر فورسیس و ستو است، در حالی که برخی دیگر او را فرزند گایا و پونتوس یا گایا و تارتاروس می‌دانند.

این زن هیولا در غاری در سرزمین آریما زندگی پنهانی داشت. تایفون، هیولای عظیمی که به خدایان کوه المپ حمله کرد و نزدیک بود آن‌ها را شکست دهد، همسر او بود. زمانی که تایفون زئوس را شکست داد و زردپی‌های بدن او را بیرون کشید، اکیدنا از آن‌ها محافظت می‌کرد. اما هرمس و پان موفق شدند این زردپی‌ها را بدزدند و به زئوس بازگردانند. با بازگشت قدرت، زئوس توانست تایفون را زیر یک آتشفشان زندانی کند.

تا آن زمان، تایفون و اکیدنا فرزندان بسیاری به دنیا آورده بودند — فرزندانی وحشتناک که در اسطوره‌های یونانی بسیار شناخته‌شده‌اند. اکیدنا مادر برخی از ترسناک‌ترین موجودات اسطوره‌ای یونان بود؛ از جمله سربروس، سگ سه‌سر هادس؛ شیر نِمیایی (نمیان) که پوستش نفوذناپذیر بود؛ و هیدرای لِرنایی، موجودی چندسر که هرگاه یک سرش قطع می‌شد، دو سر دیگر به‌جای آن می‌رویید.

مادر ابوالهول

اکیدنا همچنین مادر اسفینکس بود، موجودی که تمام کسانی را که نتوانستند معماهایش را حل کنند، می‌بلعید. کیمرا، دختر دیگر اکیدنا، موجودی ترکیبی بود با دُمی مارگونه، بدنی شیرمانند، بال‌های اژدهایی، و دو یا چند سر.

فرزند دیگر این زن‌مار، اژدهای کولخیس بود که از پشم زرین محافظت می‌کرد. فرزندان اکیدنا در سراسر یونان ترس و وحشت می‌پراکندند، اما بیشتر آن‌ها به دست قهرمانانی مانند هرکول، جیسون یا بلروفون کشته شدند.

اکیدنا خود نیز هیولاست

اکیدنا علاوه بر مادر بودن هیولاها، خود نیز موجودی بسیار خطرناک بود. او مسافرانی را که به لانه‌اش نزدیک می‌شدند، می‌بلعید. با این حال، دوران وحشت‌افکنی مادر هیولاها هم پایان یافت. هرا، همسر زئوس، خدمتکار وفادارش آرگوس را برای نابود کردن این موجود فرستاد. آرگوس موجودی منحصربه‌فرد بود، زیرا صد چشم داشت. او صبر کرد تا اکیدنا به خواب رود، و سپس او را کشت.

نکته جالب اینجاست که آرگوس نیز بعدها سرنوشتی شبیه به مادر هیولاها پیدا کرد. با وجود اینکه اکیدنا در اسطوره‌ها نقش فرعی داشت، اما به‌سبب فرزندان دهشتناکش، ردپایی ماندگار در اسطوره‌شناسی یونانی از خود به‌جا گذاشت.

برای دسترسی به اپیزود های پادکست تحوت به این لینک مراجعه فرمایید.

برای خواندن سایر داستان ها از اساطیر یونان روی این لینک کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *